Menu

Rasmus Sørensen Trio

Stockholm

Fasching
tisdag, 30 april 2024 kl:20:00

Den danske pianisten Rasmus Sørensen har under de senaste åren fått ett internationellt rykte för sitt innovativa samt lättillgängliga sound både som musiker och kompositör. Efter att ha tillbringat fem år i New York City och så småningom blivit en av de mest efterfrågade jazzpianisterna där flyttade han tillbaka till Köpenhamn i 2023 och är för tillfället involverad i flertalet olika projekt, framförallt sin trio under eget namn. Under vistelsen i USA släppte han debutalbumet Traits 2022 som sedermera nominerades till en Danish Music Award och han har även framfört sin musik på världsberömda klubbar såsom Smalls Jazz Club, The Jazz Gallery, Café Bohemia, 55 Bar och Ornithology Jazz Club samt spelat in ett album med Blue Note-trummisen Kendrick Scott och basisten Alex Claffy, släppt på April Records den 15 mars 2024.
Hans första och kontinuerliga trio som spelar på albumet Traits består av den karismatiske italienska trummisen Francesco Ciniglio och det svenska basfenomenet Jon Henriksson. Under 2023 turnerade de runtom i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Nederländerna och har fått ett rykte som en av Europas mest originella pianotrios som alltid står för en medryckande och färgstark konsertupplevelse. Nu kommer de för första gången till Fasching för att framföra ett set bestående av helt nytt material samt några utvalda klassiker från Traits.
-------
Välkommen till Fasching!
 
DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00
 
Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.
Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se
 
 
Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.
 
Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.
 

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 30 april 2024 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 413kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad